آنچه برای ایران مهم است، ثبات و امنیت و دوستی میان همه قومیت‌ها و مذاهب در عراق است

تاریخ انتشار: 1396/10/19

سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرد: ما از انتخابات در عراق استقبال می‌کنیم، زیرا می‌تواند موجب استحکام و تقویت ثبات در عراق و منطقه شود.

"بهرام قاسمی"در نشست خبری خود با خبرنگاران، در پاسخ به سؤالی درباره نشست روز جمعه شورای امنیت درباره ایران گفت: اتفاقی که در سیاست خارجی ایالات متحده در یک سال اخیر رخ داده و اتفاقی که در شورای امنیت افتاد، گویای شکست دیگری در کنار شکست‌های دیگر ترامپ در منطقه و در سطح جهان  بود.

وی در پاسخ به سؤالی درباره دستور دولت چین مبنی بر ایجاد ممنوعیت سرمایه‌گذاری شرکت‌های چینی برای سرمایه‌گذاری در ایران اظهار داشت: چین یکی از شرکای ما در حوزه اقتصادی است که همکاری گسترده‌ای با هم داشته و داریم، اما این گستردگی همکاری به معنای عدم مشکل در روابط میان دستگاه‌های طرفین نیست، من اطلاعی ندارم دولت چین شرکت‌های چینی را برای سرمایه‌گذاری در ایران منع کرده و محدودیتی ایجاد کرده باشد،اگر هم منعی باشد به روابط شرکت‌ها برمی‌گردد و نباید به همه روابط تعمیم داد.

وی درباره سفر رئیس مجلس اردن به ایران ابراز داشت: روابط ایران با کشورهای پیرامونی از اولویت ویژه‌ای برخوردار است؛ ما دارای روابط سیاسی با دولت اردن هستیم و این رفت و آمدها برای دو کشوری که دارای روابط هستند و مسائل مشترکی دارند، مسئله‌ای طبیعی و انجام شدنی است؛ از هر گونه گفت‌وگو و رفت و آمد در هر سطح و موضوعی با هر کشوری استقبال می‌کنیم و معتقدیم که گفت‌وگو و تماس به همزیستی مسالمت‌آمیز دولت‌ها و ملت‌ها کمک شایانی می‌کند.

قاسمی درباره آخرین وضعیت کشتی نفتکش ایران در دریای چین یادآور شد:اتفاق ناگواری است که کشتی‌ که حامل ۱۳۷ هزار تن نفت جمهوری اسلامی به کره جنوبی بود، شامگاه شنبه با یک کشتی چینی برخورد می‌کند، علیرغم اعزام بالگرد و کشتی‌های امدادرسان، هنوز این کشتی در وضعیت وخیمی است و آتش‌سوزی ادامه دارد و نشت نفت هنوز ادامه دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه یک ستاد بحران در این خصوص در چین ایجاد شده است،اظهار داشت: سفارت ایران و کنسولگری ایران در شانگهای دستورالعمل‌هایی را برای ارتباط با مقامات چینی برقرار کرده و هنوز هیچ موضوع دقیقی برای اظهارنظر قطعی وجود ندارد؛ صحبت از ۳۲ مفقود مطرح است که ۳۰ نفر از آنها ایرانی هستند، اما هنوز هیچ دقیقی مشخص نیست، منتظر هستیم برای اینکه وضعیت هرچه سریعتر روشن تر بشود.

وی درباره موضع ایران نسبت به نزدیک شدن به فضای انتخاباتی در عراق اظهار داشت: آنچه برای ایران مهم است،  ثبات و امنیت و دوستی میان همه قومیت‌ها و مذاهب در عراق است؛ عراق دموکراسی را تمرین می‌کند و توانسته با قدرت مردمی‌اش با پدیده شوم تروریسم مبارزه کند و آنها را از سرزمین خود بیرون کند که موفقیتی بزرگ بوده است.

قاسمی افزود: آرزوی ما این است که مردم عراق بدون دخالت هر کشوری سرنوشت خود را دنبال کنند؛ البته در آستانه هر انتخاباتی، رقابت سیاسی وجود دارد و دیگران نباید از این رقابت‌ها و اختلاف‌نظرها سواستفاده کند؛ ما از انتخابات در عراق استقبال می‌کنیم زیرا می‌تواند موجب استحکام و تقویت ثبات در عراق و منطقه شود.

وی درباره نظر ایران به سیاست دو دولتی در فلسطین و حمایت‌های آمریکا از اسرائیل اظهار داشت: سیاست ایران‌ درباره فلسطین تغییری نکرده است؛ تا اشغالگری ادامه دارد، مقاومت هم وجود هم دارد و نگاه ما به مقاومت و حمایت از مظلومین فلسطین مشخص است.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان ادامه داد:با توجه به سیاست‌های حمایتی ترامپ از رژیم اشغالگر قدس به نظر می‌رسد، این سیاست ادامه یابد ولی با توجه به نگاه افکار عمومی جهان به مسئله فلسطین و سیاست ترامپ، اگر آمریکا بخواهد در مسیر درست گام بردارد، باید دست از حمایت‌های بی چون و چرایش از اسرائیل بردارد.

برچسب ها : وزارت خارجه, سخنگو