عامل اصلی اختلافات عدم شناخت صحیح و کافی از یکدیگر است

تاریخ انتشار: 1397/02/26

عامل اصلی اختلافات عدم شناخت صحیح و کافی از یکدیگر است

حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبد الکریم بی آزار شیرازی، عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی درباره اصل ضرورت وحدت و تقریب مذاهب در شرایط امروز جهان در گفتگو با خبرنگار تقریب(تنا) گفت: در جهان حاضر سیاست های استکباری اساس حکومتشان همانی است که قرآن کریم برای فرعون بیان فرموده است:" إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلَا فِي الْأَرْضِ وَجَعَلَ أَهْلَهَا شِيَعًا" یعنی فرعون میان مردم تفرقه افکنده بود و درسایه آن مردم را پراکنده و آنها را به استضعاف کشیده بود.

وی گفت:اکنون استعمارگران همین سیاست را دنبال می کنند و برای ایجاد افتراق بین مسلمین ماهواره های فراوانی را در لندن و نقاط دیگر برقرارکرده و به دست افراد افراطی سپرده تامسلمانان را به یک دیگر مشغول ساخته تا شبانه روز به یکدیگر بد و بیراه بگویند و در نتیجه استعماگران بتوانند سیاست های استعماری خودشان را در کشورهای اسلامی اعمال کنند. و لذا در جهان حاضربر همه مسلمانان واجب است که روز به روز نسبت به یکدیگر شناخت بیشتر و کاملتری پیدا کنند و به سوی وحدت گام بردارند تا بتوانند زمینه های سلطه بیگانگان برخود را کنار بزنند.

رئیس اسبق دانشگاه مذاهب اسلامی راه حل های عملی برای جلوگیری از ایجاد فتنه و انشقاق بین امت اسلامی را اینگونه توضیح داد: چند عامل باعث شده که ما مسلمانان را از هم جدا کند و اولین و مهمترین این علت ها جهالت و بی اطلاعی ما از یکدیگر است و دیگری، استعماری که همواره سعی بر چپاول ثروت و غارتگری کشورهای اسلامی را دارد تا بتواند بر آنها سلطه پیدا کند. لذا بر ما مردم لازم است که روزبه روز به یکدیگر نزدیک شویم و اطلاعاتمان را نسبت به همدیگر بالا ببریم؛ چون عامل اصلی اختلافات، عدم شناخت صحیح و کافی از یکدیگر است "الناس أعداء ما جهلوا"مردم دشمن آن چیزی هستند که نمیدانند
وی افزود: بر اساس این بی اطلاعی ماست که روز به روز اختلاف بین مسلمین شدت گرفته و همین مسئله باعث شده است نگاه های خصومت آمیز علیه همدیگر داشته باشیم و در این بین دشمنان از آب گل آلودی که خود ایجاد کرده اند به نفع خود ماهی می گیرند.

حجت الاسلام و المسلمین بی آزار شیرازی هدف اصلی از شکل گیری جریانات تکفیری را یک هدف سیاسی خواند و گفت: کار این جریانات این است که مسلمانان را تکفیر کرده و به تمامی جهانیان عنوان کنند که اینها اصلا مسلمان نیستند و درنتیجه نگذارند که مسلمانان زیر سایه اسلام با یکدیگر متحد شوند و در زمان معاصر این سیاست تکفیری به دست کسانی در عربستان و برخی کشورهای دیگر صورت گرفته است.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب با توضیح این مطلب که تکفیری ها یک عده بسیار متعصب هستندکه فقط و فقط خودشان را مسلمان میدانند و فکر میکنند دیگران همه غیرمسلمان و کافر بوده و درنتیجه واجب القتل هستند و از همین رو دشمنان ما بااین سیاست سعی میکنند این نوافراد را تقویت کنند و با این شیوه تفکر در کشورهای مختلف میان مردم ایجاد تفرقه کنند، تاکید کرد: درزمان معاصر، غرب و برخی کشورهای عربی برای اینکه افغانستان را از دست شوروی سابق بگیرند گروه القاعده را وجود آوردند و آنان را به تدریج در تمامی نقاط کشورهای اسلامی پراکنده ساختند. ولیکن این افرادی را که خودشان به وجودآورده بودند گریبان خودشان راهم گرفت و لذا استعماگران خودشان مجبور به مقابله با القاعده شدند ولی نتوانستند در این راه موفق بشوند و تنها کسانی که توانستند با آنان به مقابله بپردازد و از کشورهای اسلامی بیرونشان کنند حزب الله و جمهوری اسلامی بودند.

تهیه و تنظیم : ف.گلشن