گزارش نشست علمی آیت الله دکتر مبلغی

تقریب مذاهب و نیاز ان به استفاده از رسانه ها

تاریخ انتشار: 1389/09/10

تقریب مذاهب و نیاز ان به استفاده از رسانه ها
حجه الاسلام مبلغی: تقریب به عنوان تنظیم کننده مناسبات جهان اسلام قادر است حرکت رو به رشد و پویایی بخش جهان اسلام را فراهم ‌کند.

استفاده از ماهواره برای ترویج حرکات تقریبی ضروری است

رییس مرکز تحقیقات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: استفاده از رسانه‌ها خصوصا ماهواره برای ترویج حرکات تقریبی ضرورتی غیرقابل انکار است و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تلاش‌هایی را در این زمینه آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاري تقريب(تنا)، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در نشستی با مدیر شبکه ماهواره‌ای المنار لبنان خاطرنشان کرد: برای فعال شدن در عرصه رسانه و خنثی کردن کوشش‌های ضد تقریبی، استفاده از ماهواره از جمله شبکه المنار که دارای مخاطبان زیادی است بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اهمیت تقریب در جهان اسلام گفت: تقریب به عنوان تنظیم کننده مناسبات جهان اسلام قادر است حرکت رو به رشد و پویایی بخش جهان اسلام را فراهم ‌کند.
مبلغی با اشاره به آسیب های عدم حضور تقریب در عرصه رسانه خاطرنشان کرد: غیاب و نبود تقریب در عرصه رسانه باعث خواهد شد مناسبات جهان اسلام دچار تنش شود و زمینه‌ای را برای نفوذ مخالفان امت اسلام فراهم و به تلافی فرصت‌ها و امکانات جهان اسلام بینجامد.
وی ادامه داد: بدون تقریب امکان سیاست‌گذاری و رسیدن به راهبردها وجود ندارد. اصولا با استقرار تقریب، می‌توان راهبرد و مصالح جهان اسلام را تشخیص داد بنابراین تشخیص مصالح بر اساس تقریب می‌باشد.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: رسانه‌ها در ارایه خط و خط‌دهی به جامعه نقش غیرقابل انکاری دارند، با حذف و کنار گذاشتن رسانه نمی‌توان جامعه را در مسیر درست جهت داد.

وی گفت: اگر جامعه بخواهد در مسیر تقریب قرار گیرد باید پایگاه قوی رسانه‌ای داشته باشد.
مبلغی با اشاره به اینکه افکار ضد تقریبی در عرصه ماهواره بسیار فعال است، گفت: باید همه رسانه‌ها و فرصت‌ها را در جهت تقریب قرار دهیم، برای تدارک آنچه بر ما گذشته است راه درازی در پیش داریم و نشست مشترک با مدیر شبکه المنار برای کلید خوردن اولین فعالیت رسانه‌ای چشمگیر تقریب در جهان اسلام انجام گرفت.
استاد برجسته حوزه علمیه قم یادآورشد: مجمع تقریت در طی تماس‌هایی که در چند ماه اخیر با مسوولان المنار وبرخی دیگر از شبکه‌های ماهواره‌ای داشته است به این نتیجه رسید که باید تلاش علمی خود را از سطح کتاب‌های تقریبی و مقاله ارتقا داده و کوشش‌های علمی را به فضای شبکه‌های ماهواره‌ای گسترش دهد.

مبلغی خاطرنشان کرد: مخالفان وحدت اسلامی و تقریب در چند سال گذشته از ماهواره برای ایجاد تعصب و اختلاف بیشتر میان امت اسلام استفاده کردند.
وی افزود: در صورتی که عرصه ماهواره را به دست مخالفان بسپاریم و تقریب را به درون ماهواره نبریم حرکت تقریبی در انفعال قرار می‌گیرد و حامیان تقریب از حیث رسانه‌ای و کوشش‌های تقریبی قادر نخواهد بود که جو و فضا را به دست گیرد.
وی همچنین گفت:بر اساس توافقتامه با شبکه المنار قرار شد علاوه بر پخش فیلم برای معرفی تقریب در این شبکه،برنامه هایی با حضور عالمانی از شیعه و سنی در این شبکه تهیه و پخش شود .

خبرگزاری تقریب (TNA)