​​طوبی کرمانی در گفتگو با خبرگزاری تقریب:
اهمیت نقش زنان مسلمان برای حل مشکلات جهان اسلام
در مراسم رونمایی از «درآمدی بر اندیشه سیاسی امام موسی صدر» مطرح شد:
«ادیان در خدمت انسان» برندی در ادبیات فرهنگی و علمی کشور است
دفتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب اعلام کرد؛
آغاز ثبت نام برای شرکت در سی‌و دومین کنفرانس وحدت اسلامی
به قلم دکتر حمیدرضا شریعتمداری در سایت دین آنلاین:
در سایه‌سار راهپیمایی اربعین
به قلم دکتر مهراب صادق‌نیا در سایت دین آنلاین:
اربعین، از نمایی نزدیک
یادداشت ریاست دانشگاه در روزنامه ایران:
پیام اربعین
قائم‌ مقام ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب:
مراسم اربعین تجدید پیمان، رونق ایمان و شکوه انسان است

شهید آیت الله سید محمد باقر صدر دارای سه بُعد تقریبی بودند

تاریخ انتشار: 1397/02/26

شهید آیت الله سید محمد باقر صدر دارای سه بُعد تقریبی بودند

رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: شهید آیت الله سید محمد باقر صدر دارای سه بُعد تقریبی بودند که موجب می شد پیروان مذاهب مختلف به نظرات ایشان جذب شوند.

به گزارش خبرگزاری تقریب(تنا)، آیت الله محمد علی تسخیری، رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تقریب در خصوص فعالیت های تقریبی آیت الله "شهید سید محمد باقر صدر" خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم ابعاد تقریبی شهید صدر را بررسی کنیم، مشاهده می کنیم که ایشان در سه فصل روحیه تقریبی خود را نشان داده است: در تألیفات، در بیانیه ها و در مکاتبات خود با علمای اهل سنت.

آیت الله تسخیری در زمینه تألیفات شهید صدر اظهار داشت: روحیه تقریبی در تألیفات ایشان کاملا روشن است. به عنوان مثال، ایشان برای به دست آوردن ابعاد مکاتب اقتصادی، آراء علمای شیعه و اهل سنت را جمع آوری می کردند. ایشان آراء علمای شیعه مانند مرحوم شیخ طوسی و دیگر علمای شیعه و آراء مذاهب گوناگون را به دست آورده و از آن نتیجه گیری می کردند. این کار به معنای به رسمیت شناختن آراء علمای اهل سنت است و یک بعد تقریبی محسوب می شود که موجب جذب خوانندگان کتاب های ایشان می شود.

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام در ادامه افزود: این روحیه تقریبی و احترام به همه آراء سبب شد که کتاب های ایشان در دانشگاه های برخی از کشورهایی که اکثریت جمعیت آن اهل سنت هستند تدریس شود؛ به گونه ای که حتی در دانشگاه ام القرای عربستان سعودی نیز درس اقتصاد ایشان تدریس می شد.

وی ادامه داد: این نکته نیاز به بحث زیادی دارد که مرحوم صدر چگونه از آراء اهل سنت در کنار آراء علمای شیعه، یک قاعده عام اسلامی به دست می آوردند.

آیت الله تسخیری درباره بیانیه های شهید صدر نیز اظهار داشت: در بیانیه هایی که مرحوم صدر برای مردم عراق صادر می کرد، به صورت واضح نشان می داد که به هیچ وجه تعصب مذهبی ندارد و به همه مسلمانان و پیروان همه مذاهب اسلامی یکسان می نگرد. ایشان صریحا می فرمود: «انا لکم کما انا للاسلام». یعنی من همانطور که برای دین اسلام و همه مذاهب اسلامی تلاش می کنم، برای شما هم تلاش می کنم و همانطور که با شما ارتباط دارم، با شیعه و سنی هم به صورت یکسان ارتباط دارم. این روش، جذب قلوب همه مسلمانان را در بر داشت و یک روحیه تقریبی در ایشان به شمار می رفت.

وی درباره نامه هایی که شهید صدر به سران جهان اسلام و علمای مذاهب مختلف می نوشت، افزود: ایشان با روحیه محبت اسلامی، علمای جهان اسلام را خطاب می کرد و آنها هم در پاسخ، با زبان احترام و محبت به شهید صدر، نامه می نوشتند.

رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: این سه فصل نشان دهنده روحیه تقریبی مرحوم شهید صدر و نشان دهنده دلیل مقبولیت عام ایشان در جهان اسلام و منتشر شدن آراء ایشان در کل جهان اسلام است.

وی در پایان به دلیل دیگری از مقبولیت ایشان در جهان اسلام اشاره کرد و گفت: ایشان شاگردان مبرّزی داشت که همه را بر اساس روحیه تقریبی تربیت کرد. همه شاگردان ایشان تقریبی بودند و اهل تعصب و طائفه گرایی نبودند.

آیت الله تسخیری به ذکر نمونه ای از شاگردان ایشان پرداخت و خاطرنشان کرد: یکی از شاگردان ایشان مرحوم "سید محمد باقر حکیم" بود که تألیفات ایشان هم کاملا تقریبی بود. یکی دیگر از شاگردان ایشان مرحوم "شیخ عبدالهادی فضلی" که اهل عربستان سعودی بود و ایشان هم با روحیه تقریبی کتب خود را تألیف کرد.

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام در پایان تأکید کرد: وجود چنین شاگردانی نیز از دیگر عوامل روحیه تقریبی شهید سید محمد باقر صدر و تلاش ایشان برای تثبیت این روحیه در میان جوامع اسلامی بوده است.

گفتگو و تنظیم: فرشته صدیقی