​​طوبی کرمانی در گفتگو با خبرگزاری تقریب:
اهمیت نقش زنان مسلمان برای حل مشکلات جهان اسلام
در مراسم رونمایی از «درآمدی بر اندیشه سیاسی امام موسی صدر» مطرح شد:
«ادیان در خدمت انسان» برندی در ادبیات فرهنگی و علمی کشور است
دفتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب اعلام کرد؛
آغاز ثبت نام برای شرکت در سی‌و دومین کنفرانس وحدت اسلامی
به قلم دکتر حمیدرضا شریعتمداری در سایت دین آنلاین:
در سایه‌سار راهپیمایی اربعین
به قلم دکتر مهراب صادق‌نیا در سایت دین آنلاین:
اربعین، از نمایی نزدیک
یادداشت ریاست دانشگاه در روزنامه ایران:
پیام اربعین
قائم‌ مقام ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب:
مراسم اربعین تجدید پیمان، رونق ایمان و شکوه انسان است

خودبرتربینی دینی معضل دنیای امروز است

تاریخ انتشار: 1397/07/28

خودبرتربینی دینی معضل دنیای امروز است

تاسیس دانشگاهی در سطح دانشگاه ادیان و مذاهب آرزو و آمال موسس حوزه علمیه قم بود

شفقنا- رئیس گروه حقوق دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه امروز زمان گفتگو و علم است گفت: افتخار ما آیه شریفه ای است که در سوره مبارکه حجرات ۱۴ قرن قبل از اعلامیه حقوق بشر وحدت فامیلی بشریت را مطرح کرده است.

به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد در آئین آغاز سال تحصیلی دانشگاه ادیان و مذاهب که در نمازخانه این دانشگاه برگزار شد، به مقایسه دانش فیزیک و متافیزیک پرداخت و اظهار داشت: اگر بگوئیم دانش الهیات علاوه بر آنکه مهمترین دانش بشری است پیچیده ترین آنها نیز هست گزاف نگفته ایم.

او با بیان اینکه شاید دانشی وسیع تر و پیچیده تر از دانش الهیات در میان دانش های بشری وجود نداشته باشد، گفت: از ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح هم دانش فیزیک را می بینیم و هم متافیزیک که همان الهیات است؛ از آن روز تا به حال دانش علوم مادی چنان شتابی پیدا کرده که امروز بشر قدرت کنترل این شتاب را ندارد .

استاد دانشگاه شهید بهشتی با نشاط خواندن دانش الهیات بیان داشت: این دانش در بستر تاریخ رویاروی با مخالفین و سوالات مختلف بود؛ مباحث دینداری به عنوان بخشی از الهیات به دوگونه تعبدی و تعقلی تقسیم می شدند که در قرون قبل شاهد هستیم که فلسفه با دین درگیری داشتند.

او با طرح این سئوال که آیا دینداری حق است یا تکلیف؟ تصریح کرد: این سوال امروز بیشتر الهیون را درگیر خود کرده است؛ برخی می گویند دوران تکلیف گذشته و دوران حق مداری آغاز شده است به این معناکه هر انسانی حق دارد و می تواند دیندار باشد.

محقق داماد بیان داشت: این عده می گویند که دینداری حق مداری در درون است یعنی آزادی در درون دین است یعنی من خودم می توانم مفسر دین باشم نباید مقلد کسی باشم که این تعبیر از بنیان گذاران پروتستان آغاز شد که گفت هر کسی خود کشیش و روحانی خویش است هر کسی خود شخصا از خدا درکی دارد و حق دارد هر دینی را انتخاب کند.

او تصریح کرد: در جهان امروز نمی توانیم در مباحث دینداری تا این مقدار اکتفا کنیم اینها گرچه لازم است ولی کافی نیست. آیا ما می توانیم در چنین شرایطی به عنوان یک طلبه رشته الهیات از ادیان دیگر آگاه نباشیم؟ آیا این کار معقول است؟

این استاد دانشگاه با بیان اینکه تاسیس دانشگاهی در سطح دانشگاه ادیان و مذاهب آرزو و آمال موسس حوزه علمیه قم بود، گفت: دانش الهیات امروز در عین آنکه مهمترین و وسیع ترین دانش بشری است در عین حال پیچیده ترین دانش بشری است اما اوجی که در آن تغییر پیدا می کند، طرح سوالات جدید در بستر الهیات و مطالعه در خود قرآن است.

او خودبرتربینی دینی را صفت ناپسند جهان امروز دانست و ادامه داد: این آفتی است که اول در یهود شروع شده که می گفتند ما فرزندان خدا هستیم و خود را برتر می دیدند و جز آدم کشی و کودک کشی کاری نمی توانند بکنند البته صهیونیست فقط این کار را می کنند اما یهودی هایی که صهیونیست نیستند از این کارها متنفرند.

محقق داماد با اشاره به نامه خود به پاپ سابق با عنوان راز دلبری اسلام عنوان کرد: امروز زمان گفتگو و علم است نه زمان شمشیر و خونریزی، زبان شمشیر تنها تنفر به وجود می آورد و ببینید چه ننگی بر تاریخ بشر با این سربریدن ها زدند.

او در پایان تاکید کرد: افتخار ما آیه شریفه ای است که در سوره مبارکه حجرات ۱۴ قرن قبل از اعلامیه حقوق بشر وحدت فامیلی بشریت را مطرح کرده است، افتخارات ما نگاه رسالت، نگاه علوی و نبوی است که در تاریخ مانده است.

برچسب ها : آیت الله محقق داماد, دانشگاه ادیان و مذاهب, آئین آغاز سال جدید تحصیلی