​​طوبی کرمانی در گفتگو با خبرگزاری تقریب:
اهمیت نقش زنان مسلمان برای حل مشکلات جهان اسلام
در مراسم رونمایی از «درآمدی بر اندیشه سیاسی امام موسی صدر» مطرح شد:
«ادیان در خدمت انسان» برندی در ادبیات فرهنگی و علمی کشور است
دفتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب اعلام کرد؛
آغاز ثبت نام برای شرکت در سی‌و دومین کنفرانس وحدت اسلامی
به قلم دکتر حمیدرضا شریعتمداری در سایت دین آنلاین:
در سایه‌سار راهپیمایی اربعین
به قلم دکتر مهراب صادق‌نیا در سایت دین آنلاین:
اربعین، از نمایی نزدیک
یادداشت ریاست دانشگاه در روزنامه ایران:
پیام اربعین
قائم‌ مقام ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب:
مراسم اربعین تجدید پیمان، رونق ایمان و شکوه انسان است

پیاده‌روی اربعین می‌تواند الگویی برای تمام بشریت باشد

تاریخ انتشار: 1397/08/03

پیاده‌روی اربعین می‌تواند الگویی برای تمام بشریت باشد

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب در آستانه اربعین حسینی در گفتگو با خبرنگاران درباره‌ جایگاه حرکت سیدالشهدا(ع) و حرکت‌هایی که پیروان ایشان در جهت تکمیل آن انجام دادند، در ماندگاری اسلام اصیل گفت: این عبارت معروفی است که «الاسلام محمدی الحدوث و حسینی البقاء». پیامبر اکرم(ص)، اسلام را ایجاد کردند و امام حسین(ع) آن را باقی نگه داشتند. حرکت امام حسین(ع) و خون شهدا نگه‌دارنده اسلام بود؛ شیعه و سنّی هم ندارد. خلبانی که در اولین روز جنگ تحمیلی شهید شد، یک سنّی اهل مهاباد بود. وقتی شهید شد، سر نداشت. فرزندش گفت که پدرم سرش را مانند امام حسین(ع) فدا کرد.

وی در ادامه گفت:‌ اشعاری که اهل‌سنت کردستان در مدح اهل‌بیت(ع) گفته‌اند از بسیاری از اشعار ما قوی‌تر و محکم‌تر است. حرکت امام حسین(ع) یک حرکت سراسری بود و اسلام را از ظلم و جور و جنایت نجات داد. ادامه این حرکت هم باید تا قیام قیامت برود و ما باید این حرکت را زنده نگه داریم و با زور و ظلم نسازیم و تسلیم نشویم. عدالت‌خواهی شیعه نیز در طول تاریخ معروف است و عدالت‌خواهی مسلمانان تقریباً همگی مرهون حسین بن علی(ع) است. او بود که عدالت را برجسته کرد و امر به معروف را زنده نگه داشت.

رئیس دانشگاه دانشگاه ادیان و مذاهب هم‌چنین درباره ارادت ویژه ادیان دیگر به امام حسین(ع) و حضور عده‌ای از بزرگان ادیان و مذاهب در پیاده‌روی اربعین گفت:‌ به هر حال پیامبران همه مورد احترام هستند. حسین بن علی(ع) نوه پیامبر آخرالزمان است و از معالم و بزرگ‌ترین رهبران دین اسلام است و البته از نظر ما امام هم هست. فداکاری‌ای که ایشان کردند، در طول تاریخ، ماندگار است. گاندی در مورد امام حسین(ع) صحبت کرده و چندی پیش هم نخست‌وزیر هند در مورد امام حسین(ع) صحبت کرد. روز عاشورا در هند تعطیل رسمی است و این، عظمت این کار را نشان می‌دهد. امام حسین(ع) رهبر بشریت است. یاسر عرفات می‌گوید؛ من آزادی فلسطین را از امام حسین(ع) درخواست کردم و آزادی و آزادگی را از او آموختم. جالب این‌که صدام وقتی می‌خواست کودتا کند، با همراهانش به حرم حضرت اباالفضل(ع) رفتند و آن‌جا هم‌قسم شدند. گرچه هدف‌شان برای ظلم بود اما معتقد بودند که در این‌جا نباید کسی خیانت کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب درباره نقش اربعین حسینی در مسئله مهدویت و شناساندن امام مهدی(ع) به جهانیان با این پیش‌زمینه که ایشان هنگام ظهور، خود را فرزند سیدالشهدا(ع) معرفی می‌کنند،‌ گفت:‌ این یک مسیر به هم پیوسته است. ما می‌گوییم بعثت، غدیر، عاشورا و مهدویت. این‌ یک مسیر است. یک چهارگانة یگانه است. بعثت به غدیر می‌انجامد و غدیر به عاشورا و عاشورا به ظهور می‌انجامد. این‌ها چهار ویژگی بزرگ تشیع هستند. شیعه حرکت دارد، غدیر دارد، برای غدیر، فداکاری دارد و برای آینده‌اش تداوم دارد و تداومش مهدویت است. اصلاً یکی از خطراتی که دشمنان درباره شیعه مطرح می‌کنند، این است که می‌گویند این‌ها با امید به آینده زنده‌اند.

وی درباره تأثیرگذاری این راهپیمایی عظیم گفت: یک راهپیمایی بسیار کوچک‌تر از راهپیمایی اربعین، سرنوشت مائو و چین یک میلیاردی را عوض کرد. حال ما با این راهپیمایی و این حضور و همبستگی می‌توانیم به جهانیان بگوییم که ما با یک هویت هستیم و این هویت، ارزشمند است. یک‌وقت انسان برای زورگویی و جنایت راهپیمایی می‌کند و یک‌وقت برای عدالت، ایثار و نوع‌دوستی راهپیمایی می‌کند. این یک کار جدید دنیای معاصر است. در دنیایی که یک لیوان آب مجانی به هم به کسی نمی‌دهند، این پدیده در دنیای مادی معاصر بی‌نظیر است و در دنیای مادی معاصر کسی از این کارها نمی‌کند. این راهپیمایی از ابتدا تا انتها درس است برای بشریت؛ درس ایثار، فداکاری، نوع‌دوستی، عدالت‌خواهی، صبر، مقاومت، مردانگی، زنده نگاه داشتن ایثار، پایمردی و مانند آن. اگر این مراسم درست عرضه شود، و بعضی ایرادهای جزئی آن برطرف شود، می‌تواند تماماً برای بشریت الگوی رفتاری باشد.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در پایان گفت:‌ ما از دولت و نهادها خواهش می‌کنیم که در کار این مراسم دخالت نکنند و این را به مردم واگذار کنند. تسهیل کننده باشند و خدمات بدهند ولی بگذارند به صورت خودجوش و مردمی پیش برود. از دیگر سو باید بگویم که دو کشور که شش هفت میلیون رفت‌وآمد بین‌شان هست، اختلاف پیش نمی‌آید. ما برای آن‌ها دعوت‌نامه نداده‌ایم. با عشق می‌آیند و با عشق هم می‌روند. این‌ها یک ملت هستند و این توطئه‌ها هم به نتیجه نمی‌رسد. شاید در هیچ کشوری این مسئله را نداشته باشیم که علی‌رغم وجود مرز و ویزا، شش هفت میلیون رفت‌وآمد در بین‌شان باشد. بنابراین در چنین جایی هیچ توطئه‌ای شکل نمی‌گیرد البته دشمن برنامه دارد ولی به جایی نمی‌رسد و طرفی نمی‌بندد.