دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان با تأکید بر نقش اساسی فرهیختگان و نخبگان در جامعه اسلامی خاطرنشان کرد: اگر از این حقیقت تغافل کنیم قطعا نمیتوانیم هدایت علمی و اعتقادی صحیحی را در جامعه اسلامی داشته باشیم.
"طوبی کرمانی" دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تقریب، درباره "نقش کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در ایجاد وحدت بین نخبگان جهان اسلام" خاطرنشان کرد: ملت یک کشور بجز دولتمردان آن، به طور عمده از دو صنف تشکیل شده است؛ یکی عامه جامعه و دیگری خواص و فرهیختگان جامعه است. طبیعی است که فرهیختگان جامعه می توانند شاکله فکری جامعه را هدایت کنند و به آن جهت دهند.
کرمانی تأکید کرد: مردم هم اگر با فرهیختگان همسو و هم نگر بوده و به آنها اعتماد داشته باشند، طبیعی است که سریعتر شاکله فکری جامعه تشکیل می شود.
وی در خصوص جامعه اسلامی ادامه داد: جامعه بزرگ اسلامی ما که در واقع جامعه ای متشکل از چندین کشور اسلامی است نیز همین حکم را دارد. امت، بدنه جامعه اسلامی را تشکیل می دهند و فرهیختگان و علما اعم از دانشگاهیان و روحانیون می توانند نقش جهت دهنده برای اندیشیدن این بدنه را ایفا کنند.
دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان درباره توجه کنفرانس وحدت اسلامی به نقش نخبگان و فرهیختگان جامعه اسلامی اظهار داشت: کنفرانس وحدت اسلامی تا امروز در این خصوص هم در کشور ما ایران و هم در جامعه بزرگ اسلامی موفق بوده است و از مصادیق آن می توان به اتحادیه جهانی علمای مقاومت و اتحادیه جهانی زنان مسلمان که توسط مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی شکل گرفته است.
وی درباره اتحادیه جهانی زنان مسلمان توضیح داد که: اتحادیه جهانی زنان مسلمان یکی از این تشکیلاتی است که زنان مسلمان فرهیخته جهان را برای هم نگری، همسویی و انسجام در راستای مشکلات جهان و همچنین برای ایجاد تقریب بین امت اسلامی گرد هم آورده است.
کرمانی در پایان خاطرنشان کرد: اگر در کنفرانس ها به ویژه در کنفرانس وحدت اسلامی که در جمهوری اسلامی ایران تشکیل می شود، از این حقیقت یعنی نقش نخبگان تغافل کنیم قطعا نمی توانیم هدایت علمی و اعتقادی صحیح را در جامعه اسلامی داشته باشیم. بنابراین فرهیختگان می توانند این نقش را اساسی تر از دیگران - حتی بیشتر از دولتمردان یک جامعه- ایفا کنند.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
درباره ما رسالت و وظیفهی اسلامی فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی است که از قبیل آسیبها و خسارتها جلوگیری و با اقدامات سنجیده، علمی و عملی در رفع و یا حداقل مهارکردن این مشکل تلاش کنند. این رسالت خطیر دانشگاه ادیان و مذاهب را برانگیخت تا اقدام به تأسیس دفتر تقریب مذاهب بنماید و در امر پژوهش در باب وحدت اسلامی گام برداشته، در راه اعتلای امت اسلامی و تفاهیم مذهبی مسلمانان انجام وظیفه کند. |