بردن آبروی افراد جزء گناهان کبیره است و اسلام به شدت در مقابل هر چیزی که به آبروی افراد ضرر بزند، میایستد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: بردن آبروی افراد جزء گناهان کبیره است و اسلام به شدت در مقابل هر چیزی که به آبروی افراد ضرر بزند، میایستد.
حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه «تجسس در اسلام امر قبیحی است» گفت: اسلام به آبروی افراد اهمیت زیادی میدهد و نسبت به این امر حساسیت زیادی دارد. اگر ما وارد حریم خصوصی افراد شویم و در این امر تجسس کنیم یعنی با آبروی آنها بازی کردهایم.
وی تصریح کرد: ارزش آبرو و حرمت مومن از کعبه بالاتر است. ما وقتی میبینیم کعبه اینقدر در اسلام ارزش دارد، پس چرا به آبروی افراد جامعه اهمیت نمیدهیم.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب خاطرنشان کرد: تجسس در مواردی جایز است که حکومت اسلامی و شرع مقدس اجازه این امر را بدهد. نمیشود ما به هر بهانهای در زندگی خصوصی افراد سرک بکشیم. حتی در مسائل قضایی نیز اگر مسئلهای به آبروی شخصی افراد برمیگردد نباید در آن وادی ورود پیدا کنیم.
نواب تصریح کرد: حتی مراجع فتوا دادهاند که اگر دختر و پسری را در خیابان با همدیگر دیدید حق ندارید از آنها بپرسید که شما با یکدیگر چه رابطهای دارید و وارد حریم خصوصی آنها شویم چراکه این امر به آبروی افراد برمیگردد.
وی در پایان با بیان اینکه «برای از بین بردن تجسس در جامعه باید فرهنگسازی لازم از طریق رسانهها صورت بگیرد» گفت: دانشمندان و دانشگاهیان علوم انسانی و سایر علوم برای از بین بردن این امر مسئول هستند و نباید نسبت به این موضوع بیاهمیت بود.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
درباره ما رسالت و وظیفهی اسلامی فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی است که از قبیل آسیبها و خسارتها جلوگیری و با اقدامات سنجیده، علمی و عملی در رفع و یا حداقل مهارکردن این مشکل تلاش کنند. این رسالت خطیر دانشگاه ادیان و مذاهب را برانگیخت تا اقدام به تأسیس دفتر تقریب مذاهب بنماید و در امر پژوهش در باب وحدت اسلامی گام برداشته، در راه اعتلای امت اسلامی و تفاهیم مذهبی مسلمانان انجام وظیفه کند. |