دانشگاه ادیان و مذاهب در خط مستقیم مواجهه با مسائل فرهنگی جهان امروز قرار دارد

تاریخ انتشار: 1397/09/13

دانشگاه ادیان و مذاهب در خط مستقیم مواجهه با مسائل فرهنگی جهان امروز قرار دارد

حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا در سال 1337 در شهر مقدس مشهد متولد گردید. وی تحصیلات حوزوی خود را تا مدارج عالی حوزوی در محضر اساتید معظم طی کرد. فقه و اصول را از محضر حضرات آیات عظام میرزا هاشم آملی، فاضل لنکرانی رحمه الله علیهما و وحید خراسانی و جوادی آملی دامت برکاتهما بهره برد . همچنین عرفان و فلسفه را نیز از محضر حضرات آیت الله العظمی جوادی آملی و آیت الله حسن زاده آملی دامت برکاتهما آموخت.

دکترپارسانیا، ضمن اینکه یکی از برجستگان مکتب فکری حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در حکمت، عرفان نظری و فقه است، بسیاری از آثار عمده آیت الله العظمی جوادی آملی(مدظله)، از جمله رحیق مختوم (شرح حکمت متعالیه در 14 جلد)؛ عین نضاخ (در 3 جلد)، شریعت در آینه معرفت، شناخت شناسی در قرآن و ... نیز توسط وی تنظیم و تدوین یافته است.

دکتر پارسانیا هم اکنون به تدریس در حوزه و دانشگاه در موضوعاتی چون نهایه الحکمه، منطق اشارات، شفا، کفایه، مکاسب و... مشغول می باشد. از استاد پارسانیا آثار متعددی چون هستی و هبوط ، حدیث پیمانه ، عرفان وسیاست ، سنت ـ ایدئولوژی ـ علم ، علم و فلسفه ، هفت موج اصلاحات و .... در کنار بیش از 50 مقاله علمی به چاپ رسیده است. حجت الاسلام و المسلمین دکتر پارسانیا علاوه بر ریاست پژوهشگاه علوم وحیانی معارج و عضویت در هیئت مؤسس و هیئت مدیره مجمع عالی حکمت ، عهده دار معاونت آموزش مجمع عالی نیز می باشد . اوعضوهیئت موسس دانشگاه ادیان و مذاهب و عضو هیات علمی گروه مطالعات انقلاب اسلامی و غرب‌شناسی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مدیر گروه جامعه‌شناسی موسسه امام خمینی(ره) است. وی از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۶ ریاست دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم را عهده‌دار بوده و اکنون رئیس کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلای فرهنگی است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر پارسانیا که برای دفاع از پایان‌نامه دکتری آقای ابوالفضل خراسانی به عنوان استاد راهنما در دانشگاه ادیان و مذاهب حضور یافته بود. بعد از جلسه دفاع در گفت‌وگوی کوتاهی به مناسبت روز دانشجو، با اشاره به رسالت دانشجویان در شکل‌دهی به آینده کشور گفت:‌ دانشجویان استادان فردا هستند و جامعه علمی هم در خدمت آن‌ها است و هم آینده‌اش با حضور آن‌ها تأمین می‌شود. لذا دانشجو باید یک حوزه علمی را به عنوان حوزه تخصصی خودش در نظر بگیرد و رساله‌ای که می‌نویسد ناظر به یک نیاز باشد و بعد روی آن رساله مستقر شود و بسطش دهد و مسیر را هموار کند. بخشی از محیط دانش، علوم نظری است. مخصوصاً‌ مراکزی که حوزوی هستند، تخلق به چیزی که یاد می‌گیرند و تعهد به آن، مهم‌تر از فراگیری است.

وی در ارزیابی فضای حاکم بر دانشگاه‌ها از نظر علمی در حال حاضر گفت:‌ مراکزی مثل دانشگاه ادیان و مذاهب که در کنار حوزه شکل گرفته‌اند، یک رسالت ویژه دارند. ضمن این‌که پای در متن آموزه‌های حوزوی و سنت حوزوی دارند، قاعدتاً به عرصه‌های دانشی وارد می‌شوند که ادبیات غالب آن‌ها متعلق به ما نیست؛ لذا به هر حوزه‌ای که وارد می‌شوند، عمیق وارد می‌شوند و عمیق‌تر از مراکز آکادمیک ما هستند. نگاه تکنیکال و کاربردی به حوزه‌های دانشی مراکز آموزش عالی جزو وظایف اولیه آن‌ها است. مراکز حوزوی باید عقبه نظری آن رشته‌ها را تأمین کنند؛ لذا نظریه‌هایی که در آن‌جا کار می‌شود، باید عمیقاً با بنیادهای معرفتی و فلسفی که دارند، مورد شناسایی قرار گیرند و آن نظریه‌ها را به قصد کاربرد نبینند و به عبارت دیگر لبه ارتباط نظریه‌ها را با بسترهای نظری‌شان هم شناسایی کنند و به‌گونه‌ای خلاقانه در بازسازی آن نظریه‌ها متناسب با حوزه فرهنگ اسلامی عمل کنند تا معین و همکار محیط دانشگاهی‌مان هم باشند.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارزیابی عملکرد دانشگاه ادیان و مذاهب گفت:‌ نکته‌ای که قبلاً بیان کردم در دانشگاه ادیان و مذاهب مضاعف می‌شود. یعنی این دانشگاه در خط مستقیم مواجهه با مسائل فرهنگی جهان امروز قرار دارد و با توجه به انقلاب اسلامی ایران و جایگاهی که ایران و تشیع در کانون تفکر اسلامی پیدا کرده و مورد توجه جهان امروز است، این لبه مواجهه، قاعدتاً در جایی مثل دانشگاه ادیان و مذاهب تعین پیدا کرده است.

برچسب ها : دکتر پارسانیا, شورای انقلاب فرهنگی, دانشگاه ادیان و مذاهب