گزارش نشست علمی آیت الله دکتر مبلغی

یک‌شنبه‌های قرآنی دانشگاه ادیان و مذاهب

تاریخ انتشار: 1397/10/10

یک‌شنبه‌های قرآنی دانشگاه ادیان و مذاهب

معاونت فرهنگی دانشگاه ادیان در راستای فعالیت‌های قرآنی خود، کلاس‌های تخصصی صوت و لحن را در روزهای یک‌شنبه برگزار می‌کند.

دکتر محمد انصاری دوگاهه در گفتگویی با اعلام این خبر گفت: معاونت فرهنگی دانشگاه ادیان در اجرای برنامه‌های قرآنی چشم‌اندازی اصولی و مدون داشته و در مسیر رسیدن به آن برنامه‌های متنوعی را در نوبت‌های مقرر اجرا خواهد نمود. به عنوان نمونه، ترتیل‌خوانی قرآن مدتی است که با استقبال و حضور قابل توجه دانشجویان، کارکنان و حتی اساتید، هر روز پس از نماز عصردر محل نمازخانه دانشگاه برگزار می‌شود، این برنامه در جهت خوانش قرآن و انس هر چه بیشتر افراد با متن این کتاب الهی است.

قائم مقام معاونت فرهنگی دانشگاه ادیان افزود: در مرحله بعد با توجه به نیازسنجی صحیح و درک ضرورت‌های موجود در زمینه آموزش و انس با قرآن، معاونت فرهنگی برنامه‌های تخصصی‌تر  را در دستورکار قار داد که حاصل آن تشکیل کلاس‌های تخصصی تجوید، صوت و لحن است.

به گفته انصاری: آموزش تجوید یکی از فعالیت‌های تقریبا مغفول مانده قرآنی است در حالی‌که بسیاری از عبادات مانند نماز به این فن نیاز ضروری دارند چرا که تفاوت و اشتباه در تلفظ الفاظ منجر به تفاوت معنا و در نتیجه فساد عبادت می‌شود. از طرف دیگر در روایات بر خوش‌صوت خواندن قرآن نیز بسیار تاکید می‌شود و سفارش شده است که خوش‌الحان‌ترین و خوش‌صداترین افراد قرآن را تلاوت کنند.

مدیر کل حوزه ریاست دانشگاه ادیان در ادامه افزود: معاونت فرهنگی دانشگاه با درک این نیازها، اقدام به برگزاری کلاس‌های تخصصی صوت و لحن با عنوان «حسن تلاوت» نمود که هدف از آن ایجاد شور و نشاط قرآنی، جذب بیشتر افراد به سمت این کتاب آسمانی و در عین حال تربیت و رشد قاریان ممتاز و در نهایت آشنایی افراد با چگونگی تلفیق هنر با قرآن است.

اگرچه برخی معتقدند قرآن در ذات خود دارای لحن است و دیگر فنون و دستگاه‌های صوت و لحن مرسوم در هنرهای آوایی در آن راه ندارد ولی باید گفت که فنون صوت و لحن قطعا در جذابیت و تاثیر الفاظ این معجزه الهی، موثر است و شاهد این مدعا آنست که بسیاری از افراد در پی شنیدن تلاوت برخی از قاریان معروف، مسلمان شده‌اند.

انصاری گفت: با توجه به اهمیت و تاثیر این موضوع، دانشگاه ادیان با دعوت از استاد محمد فروغی، یکی از قاریان باسابقه و مشهور کشوری و بین‌المللی اقدام به برگزاری کلاس‌های حسن تلاوت در یک‌شنبه‌های قرآنی دانشگاه نمود که البته با استقبال خوبی از جانب دانشجویان، کارکنان و برخی از اساتید نیز مواجه شده است. هدف از برگزاری این کلاس‌ها نیز در مرحله اول آموزش هنرهای آوایی رایج در تلاوت قرآن و بهبود صوت و لحن افراد است که در نهایت انشا‌الله منجر به تربیت قاریانی برجسته خواهد گردید.

قائم‌مقام معاونت فرهنگی دانشگاه ادیان افزود: این دانشگاه هر ساله در رشته‌های مختلف مسابقات قرآنی وزارت علوم شرکت داشته و از میان اساتید و در زمینه قرائت افرادی مانند دکتر محمد جاودان، دکتر امیر جوان آراسته و دکتر محمد حسن محمدی مظفر، دارای عنوان و رتبه در این مسابقات شده‌اند ولی در عین حال از میان دانشجویان هنوز کسی در رشته تلاوت حائز رتبه و مقامی نشده است. یکی از دیگر اهداف برگزاری کلاس‌های حسن تلاوت، رسیدن به این جایگاه است.

محمد انصاری در پایان گفت: برنامه‌های قرآنی و متنوع دیگر از جمله تشکیل گروه‌های تواشیح و سرودهای دینی در دستور کار معاونت فرهنگی دانشگاه ادیان وجود دارد که هر کدام در زمان مقتضی، عملیاتی خواهند شد.

برچسب ها : انصاری دوگاهه, معاونت فرهنگی, یکشنبه های قرآنی, قرآن