گروه اندیشه بررسی می کند:
منظور از تقریب مذاهب اسلامی چیست؟
حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب:
هم‌بستگی انسانی مهم‌ترین هدف ما است
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب:
تحقق امت واحده از مقاصد شریعت است
سید حسن خمینی در دیدار جمعی از علمای شیعه و سنّی؛
«وحدت مذاهب» شعار کلیدی انقلاب بوده است
حجت الاسلام والمسلمین زمانی مطرح کرد:
وحدت شیعه و سنی و تقریب از واجبات شرعی و دینی است
حجت‌الاسلام و المسلمین نواب:
وهابیت با پول عربستان سعودی تقویت می‌شود
دکتر مهراب صادق نیا؛
مسئولیت‌پذیری و تمرین

تسهیلات جدید دانشگاه ادیان و مذاهب برای طلاب خراسان

تاریخ انتشار: 1397/12/04

تسهیلات جدید دانشگاه ادیان و مذاهب برای طلاب خراسان

حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد غفوری نژاد، نماینده دانشگاه ادیان و مذاهب در خراسان بزرگ اعلام کرد؛ از این پس طلاب استان خراسان می‌توانند در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه ادیان و مذاهب، در شهر مشهد مقدس شرکت نمایند.تا کنون دانشجویان غیر حضوری برای ثبت نام و امتحانات پایان ترم باید به قم می آمدند، ولی بنا داریم از این تاریخ به بعد، این مشکل را از سر راه این عزیزان برداریم و امتحانات پایان ترم را در مشهد برگزار کنیم و امور اداری عزیزان نیز در حد امکان در مشهد انجام شود.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد غفوری نژاد، نماینده دانشگاه ادیان و مذاهب در خراسان بزرگ اعلام کرد؛ از این پس طلاب استان خراسان می‌توانند در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه ادیان و مذاهب، در شهر مشهد مقدس شرکت نمایند. وی افزود: تا کنون حضور دانشجویان غیر حضوری جهت امور ثبت نام و امتحانات پایان ترم نیز در قم و محل دانشگاه الزامی بود که بنا داریم جهت تسهیل امور عزیزان دانشجو از ترم‌ جدید تحصیلی، این مشکل را مرتفع کرده و امتحانات پایان ترم و امور اداری نیز در حد امکان در مشهد انجام شود.

غفوری نژاد گفت: دانشگاه ادیان و مذاهب در پی یک خلأ علمی در حوزه علمیه قم پدید آمد و توانست در مدت کوتاهی به تربیت چند هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری در حوزه های تخصصی ادیان و مذاهب، پاسخگوی نیاز علمی این حوزه مقدسه در عرصه شناخت ادیان و مذاهب اسلامی باشد.

مدیر گروه تاریخ تشیع دانشگاه ادیان و مذاهب در ادامه به همکاری های دانشگاه ادیان در عرصه بین الملل پرداخت و با بیان اینکه هم اکنون از پانزده کشور دانشجو داریم، افزود: دانشگاه به طور متوسط هر هفته پذیرای یک هیات خارجی است و تفاهم نامه های متعددی در حوزه تبادل استاد و دانشجو با دانشگاههای اروپایی از جمله دانشگاه پادربورن و دانشگاه پتسدام در آلمان داریم. غفوری نژاد افزود: هر شش ماه یک بار اساتید و دانشجویانی از این کشورها با حضور در دانشگاه ادیان در گفتگوهای علمی با محوریت اسلام شیعی و مسیحیت شرکت می کنند، و به طور متقابل اساتید و دانشجویانی از دانشگاه ادیان در آن دانشگاهها حضور می یابند و همین گفتگوها در کشور آلمان ادامه می یابد. وی گفت: هم اکنون هیاتی از دانشگاه پادربورن به میزبانی دانشگاه ادیان در قم حضور دارد و مشغول برگزاری هشتمین دوره از این گفتگوهای علمی است.

استادیار گروه شیعه شناسی دانشگاه ادیان در ادامه به برگزاری دوره های کوتاه مدت شیعه شناسی با حضور اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته مطالعات اسلامی از کشورهای مختلف جهان به میزبانی دانشگاه ادیان اشاره کرد و افزود: این نخستین بار است که در کشورمان، جامعه دانشگاهی بین المللی، شیعه را از زبان شیعه می شنود و به شناخت بدون واسطه تعالیم این مکتب انسان ساز می پردازد. وی افزود: تمام هزینه های این دوره ها از شرکت کنندگان دریافت می شود و دانشگاه ادیان فقط برنامه ریز و مجری این دوره هاست. نماینده دانشگاه ادیان در خراسان بزرگ گفت: هشتمین دوره کوتاه مدت شیعه شناسی از روز شنبه چهارم اسفندماه با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد و با حضور اساتید و دانشجویانی از کشورهای آلمان، اتریش، غنا، کویت، سیرالئون و ... به زبان انگلیسی آغاز خواهد شد.

غفوری نژاد ادامه داد: با توجه به اینکه حوزه علمیه مشهد دومین حوزه کشور است، مسئولان این حوزه مبارکه با هدف تقویت بنیه های علمی آن در حوزه های ادیانی و مذاهبی، سال گذشته تفاهم نامه ای با دانشگاه ادیان و مذاهب به امضا رساندند که طی آن، دانشگاه، متکفل آموزش دانش پژوهانی در دوره های دکتری سه رشته شیعه شناسی، وهابیت شناسی و دین پژوهی گردید و هم اکنون حدود بیست دانشجوی دکتری از فضلای حوزه مشهد در شهر مشهد مشغول تحصیل در این سه رشته هستند.

نماینده دانشگاه ادیان در خراسان بزرگ افزود: بنا داریم در سال آینده علاوه بر جذب دانشجویان دکتری در مشهد زمینه را برای تحصیل طلاب و عموم علاقمندان در دوره های کارشناسی ارشد غیر حضوری رشته هایی همچون: مذاهب کلامی، مذاهب فقهی، تصوف و عرفان اسلامی، شیعه شناسی با گرایش کلام، تاریخ تشیع، فرق تشیع، مطالعات زنان با گرایش زن و خانواده، مطالعات زنان با گرایش حقوق زن در اسلام، فلسفه و کلام اسلامی و حکمت هنر دینی فراهم کنیم.

وی همچنین اضافه کرد: در دوره دکتری رشته هایی همچون: شیعه شناسی، تاریخ تشیع اثنی عشری، فرق تشیع، مذاهب کلامی، مذاهب فقهی، وهابیت شناسی، عرفان اسلامی و اندیشه های امام خمینی(ره)، تصوف و عرفان اسلامی، مطالعات تطبیقی ادیان با گرایش الهیات مسیحی، دین پژوهی، ادیان غیر ابراهیمی با گرایش ادیان ایرانی، فلسفه و کلام اسلامی، حقوق زن در اسلام، حکمت هنر دینی داریم و اگر تعداد داوطلبان خراسانی در هر یک از این رشته ها به حد نصاب لازم برسد، کلاسها را به یاری خداوند و با همکاری حوزه مشهد، در مشهد مقدس تشکیل خواهیم داد.

وی در پایان از همکاری مسئولان حوزه علمیه مشهد، خصوصا آیة الله مصباح عاملی مدیر این حوزه، قدردانی کرد.

گفتنی است دانشگاه ادیان و مذاهب از طریق کنکور کارشناسی ارشد و دکتری سراسری، و نیز کنکور اختصاصی طلاب، دانشجو می پذیرد. طلاب عزیز می توانند با مراجعه به سایت دانشگاه به آدرس www.urd.ac.ir دفترچه های راهنمای آزمون کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه را دریافت و از طریق اینترنتی در آزمون ورودی، که اردیبهشت 98 در مشهد برگزار خواهد شد، شرکت کنند. دیگر علاقمندان نیز در صورت شرکت در کنکور سراسری کارشناسی ارشد و دکتری می توانند به هنگام انتخاب رشته، کدرشته محل های مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

برچسب ها : محمد غفوری نژاد, دانشگاه ادیان و مذاهب, استان خراسان