امروز در تقریب مذاهب نیاز به نوگرایی و برند سازی داریم

تاریخ انتشار: 1398/10/04

امروز در تقریب مذاهب نیاز به نوگرایی و برند سازی داریم

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری در مراسم معارفه خود به سمت دبیرکلی مجمع تقریب مذاهب اسلامی ضمن تقدیر از تلاش های آیت الله بروجردی، آیت الله تسخیری و آیت الله اراکی صحبت های خود را در سه محور محتوای تقریب،صورت تقریب وآینده تقریب مذاهب اسلامی تشریح کرد و گفت: برنامه ما در محتوای تقریب اصول و چهارچوب هایی است که مقام معظم رهبری در فرمایشات خود داشته اند و آن اصول؛پرهیز جوامع از تعارض به یکدیگر وپرهیز از مشاجره، اتحاد در مقابل دشمن مشترک، هم افزایی در راستای اقتدار جهان اسلام در حوزه علم، ثروت، امنیت و قدرت سیاسی و تاسیس تمدن نوین اسلامی است.

حجت الاسلام و المسلمین شهریاری با اشاره به اینکه جهان اسلام امروز دارای ظرفیت های بسیار گسترده ای است و می‌توان آن را تبدیل به قدرتی علیه استکبار جهانی کنیم، ادامه داد: باید راهبرد هایی نوشته شود که این چهار هدف را تبیین کند و اجازه دهد ما در شبکه جهانی این اهداف را بر روی زمین عملیاتی کنیم.

وی در ادامه با اشاره به بخش دوم محور سخنان خود (صورت تقریب) گفت: ما نمیتوانیم در مواضع خود دست از اعتقاداتمان برداریم، بلکه باید موضع ثالثی را تعریف و حول آن جمع شویم که این موضع، اسوه بودن و الگو بودن حضرت ختمی مرتبت (ص) است؛ اوست که راه حل را به ما نشان داده و گفته است که بعد از خودش چگونه عمل کنیم که اگر به سمت او حرکت کنیم خواسته و ناخواسته به یکدیگر نزدیک می‌شویم.

حجت الاسلام و المسلمین شهریاری در بیان محور سوم سخنان خود (رویکرد آینده مجمع تقریب) به فعالیت های گذشته خود در زمینه نوسازی فضای مجازی و... اشاره و تاکید کرد: امروز در تقریب مذاهب نیاز به نوسازی و برند سازی داریم.

وی افزود: یکی از محور هایی که در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد، گردش اطلاعات است؛ ما باید بتوانیم اطلاعاتمان را با یکدیگر تبادل کنیم و در این مسیر به رسانه تقریب توجه بیشتری کنیم؛ امروز ابزار رسانه، ابزار شبکه سازی است؛ گام دیگر در این مسیر تعامل و همکاری بین ملل اسلامی در زمینه های آموزشی است؛ امروز برند حلال یک برند بین الملی است که میتواند محور آینده فعالیت های ما قرار بگیرد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: گام سوم در این راه تراکنش و مبادله است؛ ما در جهان اسلام ظرفیت زیادی داریم، آحاد مسلمانان ظرفیت های مختلفی دارند که حاضرند آن را در اختیار دیگران قرار دهند؛ این ظرفیت گسترده باید شبکه سازی و گسترش داده شود.

وی با تاکید بر ضرورت نوسازی در فضای مجازی، تشکیل اتاق فکر متشکل از نخبگان تقریبی، تقویت مراوده با علمای جهان اسلام به خصوص علمای داخل کشور برای عرضه الگوی موفق وحدت و حرکت به سمت تجمیع امکانات جهت دستیابی به تقریب موفق را از دیگر رویکرد های آینده مجمع تقریب برشمرد.

حجت الاسلام و المسلمین شهریاری خاطر نشان کرد: بهره مندی از ظرفیت عقلانیت اسلام و استفاده از ظرفیت فکری جوانان اسلام که در حکم انتصابی ایشان از سوی مقام معظم رهبری آمده است را بسیار مهم ارزیابی و ابراز امیدواری کرد که در این مسیر گام های مهمی در مجمع تقریب مذاهب اسلامی برداشته شود.

وی در پایان میلاد مسیح (ع) را به مسیحیان کشور و جهان تبریک گفت.

برچسب ها : حجت الاسلام والمسلمین شهریاری, تقریب مذاهب, جهان اسلام