حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب؛
امیدِ آن دارم که هم‌چنان پرچم تقریب در هند، برافراشته بماند
به قلم محمد رجایی‌نژاد دانش‌آموخته دانشگاه ادیان و مذاهب؛
رابطه سنت و تجدد؛ روی‌کردها و قرائت‌ها؛ با تأکید بر آرای امام خمینی(ره)
پویشی برای مطالعه بیشتر؛
آخرین کتابی که خوانده‌ام
معاون آموزش و پژوهش مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور خبر داد:
آمادگی طلاب اهل‌سنت برای شرکت در آزمون دانشگاه ادیان و مذاهب
حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب؛
آیت‌الله جنتی شخصیتی تقریبی و بین‌المللی دارند

تنها راه وحدت اسلامی، نگاه اجتهادی به پیروان مذاهب است

تاریخ انتشار: 1398/11/02

تنها راه وحدت اسلامی، نگاه اجتهادی به پیروان مذاهب است

حجت‌الاسلام دکتر مجید شاکر سلماسی دانش‌آموخته دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور در کانال ماهواره‌ای «قدس تی‌وی» ترکیه درباره بایسته‌های عملی وحدت اسلامی سخن گفت.

شاکر سلماسی در این برنامه که با حضور شیخ عمر کورت خطیب مسجد هالکالی استانبول و شیخ احد تالان امام مسجد زینبیه با عنوان «بایدهای وحدت اسلامی» به روی آنتن رفت، به ضرورت نگاه اجتهادی در مسئله وحدت اسلامی پرداخت و تنها راه عملی رسیدن مسلمانان به وحدت را نگاه اجتهادی به پیروان مذاهب اسلامی عنوان کرد و افزود: هم‌چنان‌که پیروان مذاهب چهارگانه اهل‌سنت و نیز مقلدان مراجع شیعی، نگاه اجتهادی به یکدیگر دارند، باید این نگاه در بین مسلمانان نیز جاری باشد و پیروان مذاهب اسلامی، یکدیگر را در عمل به فقه و کلام مذاهب، معذور بدانند.

شاکر در این برنامه تلویزیونی مشترکات را بیش از 95 درصد دانست و با ارائه تعاریف علمای اهل‌سنت و شیعه از تعریف امامت، اصل امامت را نیز از مشترکات دانست و اختلافات فیمابین را در نوع نگاه به مسائل دینی عنوان کرد.

وی در پایان این برنامه خاطرنشان کرد: اخلاق، سنگ بنای دین اسلام است و برای نشر اسلام در جهان باید تعالیم اخلاقی اسلام مورد توجه باشد.

گفتنی است در این برنامه شیخ احد تالان نیز توجه به مشترکات را مورد تأکید قرار داد و مسئله اختلاف مسلمانان را طبیعت انسانی عنوان کرد. شیخ عمر کورت نیز با تأکید بر برادری و مساوات انسان‌ها، قدرت مسلمانان را در گرو اتحاد و همدلی دانست و افزود: برای رسیدن به قدرت و شوکت جهان اسلام، مسلمانان و کشورهای اسلامی باید هم‌دل و هم‌زبان، تعالیم اسلامی را با نگاه وحدت‌آمیز ترویج کنند.

برچسب ها : شاکر سلماسی, وحدت اسلامی, نگاه اجتهادی, قدس تی وی