دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان با تأکید بر نقش اساسی فرهیختگان و نخبگان در جامعه اسلامی خاطرنشان کرد: اگر از این حقیقت تغافل کنیم قطعا نمیتوانیم هدایت علمی و اعتقادی صحیحی را در جامعه اسلامی داشته باشیم.
شما مسجدی برای خدا ساختهاید. اجازه دهید ما هم به اندازه این چاه در بنایی که شما ساختهاید سهیم باشیم.
با اینکه فشارها روی امام زیاد بود که در حوزه دخالت کنند، اما حضرت امام سعی میکردند که بدون نظر مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی در مسائل حوزة علمیه دخالتی نداشته باشند و امورات حوزه را بدون نظر ایشان پیش نبرند. تا آخر عمر حضرت امام، امور حوزه به همین منوال پیش میرفت.
عمدهی اهانتها و مخالفتها با اسلام و پیامبر اسلام (ص) از جانب افراد سکولار یا ملحد اتفاق میافتد افرادی که هیچ تعلق خاطری به دین ندارند
جنس امیدی که در مهدویت وجود دارد از نوع امیدهای روان شناختی سکولار نبوده و با آنها متفاوت است. این یک امید کاملا الهیاتی و دینی است که ریشه در نصوص دینی و مذهبی دارد.
رئیس دانشکده مذاهب اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به پایان عمر داعش گفت: مدافعان حرم از اسلام رحمانی حمایت کردند و توانستند دوباره چهره رحمانی دین را به جهان نشان دهند. آنها توانستند پشت خوارج زمان را به خاک بمالند.
دکتر علی آقانوری را با کتاب «امامان شیعه و وحدت اسلامی» میشناسند. کتابی که در آن سیره وحدتگرای اهلبیت(ع) به خوبی تبیین شده است. وی اما استاد دانشگاه ادیان و مذاهب نیز هست. متن زیر گفتوگوی ما با او درباره سیره تقریبی امام رضا(ع) است
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به مسئله امر به معروف و نهی از منکر در غرب گفت: اگر به زندگی غرب نگاه کنیم متوجه میشویم که آنها در عمل به این اصل انسانی معتقد هستند، اگر کسی در اروپا در خیابان زباله بیاندازد بدون استثنا همه به او تذکرمی هند.
اصحاب امام بر محور فرزند رسول خدا بودند دور حضرت جمع شده بودند. تلاش امام هم معطوف به این بود که تا امکان دارد درگیری پیش نیاید
حجت الاسلام والمسلمین مروجی طبسی تاکید کرد: اگر قرار بود همه یکی باشند خداوند همه را سفیدپوست یا سیاه پوست و با یک سلیقه می آفرید، در ایام حج اتفاقا همین اختلافات مذهبی است که اگر به درستی مدیریت شود باعث تعامل بیشتر میان مسلمین و یا حداقل باعث تفاهم می شود.
مفتی عبدالحلیم قاضی گفت: در جمهوری اسلامی ما یک ملت با عنوان ایرانی داریم. این ملت هر کسی که می خواهد باشد، اما اگر قوانین و مقررات جمهوری اسلامی را رعایت کند می تواند آزادانه در کشور خود زندگی کند. مردم تمام دار و ندار خود را به پای این نظام ریخته اند و برای حفظ آن از جان خود هم گذشته اند و اگر به درستی در جهت وحدت اسلامی حرکت شود، مسئله حل می شود.
فرصت بسیار خوبی در اندونزی مهیا شده است و اگر شیوه های درست به کار گرفته شود، راه برای تقریب مذاهب اسلامی بسیار باز است.
رییس دانشگاه ادیان و مذاهب ضمن بیان اینکه حجاب اصل و رسم ملت های شرقی است، بی حجابی را وارداتی و سوغات غرب دانست و گفت: جامعه ما زمانی امنیت خواهد داشت که با فطرت مردمش حرکت کند و فطرت مردم ما پوشیدگی است.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: شهید آیت الله سید محمد باقر صدر دارای سه بُعد تقریبی بودند که موجب می شد پیروان مذاهب مختلف به نظرات ایشان جذب شوند.
در جهان حاضربر همه مسلمانان واجب است که روز به روز نسبت به یکدیگر شناخت بیشتر و کاملتری پیدا کنند و به سوی وحدت گام بردارند تا بتوانند زمینه های سلطه بیگانگان برخود را کنار بزنند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب تصریح کرد: شاخصه مهم منتظران حقیقی امام زمان(عج) حق طلبی است و نه قدرت طلبی و جناح طلبی!
دیدگاه های تقریبی آیت الله فقید واعظ زاده از زبان خود ایشان
اعتقاد به ظهور حضرت مهدی(عج) از باورهای مهم اهل سنت و از علائم کبریای قیامت به حساب می آید تا آنجا که بعضی از محدثان ومحققان اهل سنت روایاتی را که پیرامون ظهور حضرت مهدی نقل شده است در حد تواتر معنوی می دانند.
ارتباط باید قلبی و واقعی باشد، نه مقطعی و تاکتیکی و تقیهگونه! درواقع هرگونه ما با آنها ارتباط داشته باشیم، آنها هم همانگونه با ما ارتباط خواهند داشت.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، احیای اخلاق و شرافت انسانی را بزرگترین پیام بعثت پیامبر اسلام (ص) برشمرد و با اشاره به سرعت فوق العاده گسترش اسلام در بین مردم جهان، گفت: طبق پیش بینی کارشناسان، سال ۲۰۵۰ میلادی، اسلام دین اول جهان خواهد بود.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
درباره ما رسالت و وظیفهی اسلامی فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی است که از قبیل آسیبها و خسارتها جلوگیری و با اقدامات سنجیده، علمی و عملی در رفع و یا حداقل مهارکردن این مشکل تلاش کنند. این رسالت خطیر دانشگاه ادیان و مذاهب را برانگیخت تا اقدام به تأسیس دفتر تقریب مذاهب بنماید و در امر پژوهش در باب وحدت اسلامی گام برداشته، در راه اعتلای امت اسلامی و تفاهیم مذهبی مسلمانان انجام وظیفه کند. |