از مهمترین دغدغههای مسئولان امنیتی و سیاسی کشور از زمان شکلگیری دولت مدرن در ایران تا به امروز، حفظ یکپارچگی سرزمینی ایران بوده است.
احادیث زیادی از اهل بیت علیهم السلام درباره ی تقیه وارد شده است. مانند « تقیه ، دین من و پدران من است.» اما برخی بر این باورند که تقیه در فرایند ارتباط با دیگران ، مکلات بسیاری را به وجود آورده است.
ما چند نفر داریم که در راه عقاید شیعه به شهادت رسیدند که آنها را به نام های «شهید اول»، «شهید دوم» و «شهید سوم» می شناسیم.
وی در مورد زمینه های آغاز فرقه گرایی و اختلاف در جهان اسلام گفت: گرچه به نظر می رسد اصل و آغاز نزاع ها و اختلاف هایی که در صدر اسلام بین مسلمانان پیش آمد و منجر به تفرقه و فرقه گرایی شد با بهانه های مذهبی یا نوع برداشت های مختلف مذهبی بود
صاحب این قلم در ضرورت وحدت یا تقریب، و در ابتنای آن بر عقل و نقل قطعی هیچ تردیدی ندارد و در تثبیت و بسط نظریِ آن، گاه و بیگاه قلم زده و قدم برداشته است.
مخالفت آیت الله بروجردی با چاپ مطاعن مربوط به خلفا در کتاب بحارالانوار
وحدت و تقریبی که مرحوم امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری و مراجع بزرگ شیعه بر آن تأکید میکنند، به خاطر شرایط سیاسی روز نیست؛ بلکه اینها تعالیمی است که بزرگان ما در آموزههای اهلبیت(ع) یافتند و خواستهاند که این تعالیم را به آحاد شیعه منتقل کنند
علی عبدالله صالح (زاده ۲۱ مارس ۱۹۴۲ - مرگ ۴ دسامبر ۲۰۱۷) نظامی، سیاستمدار و رئیسجمهور یمن از سال ۱۹۷۸ تا ۲۷ فوریه ۲۰۱۲ بود.
جریان های سلفی- وهابی گرچه از لحاظ ایدئولوژیک قرابت هایی با آل سعود دارند اما در مورد شدت عمل و برخی نکات اجرایی با جریان حاکم در تضاد قرار می گیرند. در این میان برخی گروه های سلفی و یا نو سلفی نیز هستند که گر چه در کنه افکارشان با ایدئولوژی وهابیت مخالفتی ندارند اما به بزرگترین وصیت محمد بن عبدالوهاب یعنی همراهی با آل سعود پشت کردند و این حکومت را نیز تکفیر می کنند.
مشاور رییس جمهوری تصریح کرد: امروز بشر و برخی ادیان از عدم پذیرش پیروان دیگر ادیان توسط سایر ادیان رنج میبرند، یعنی اینکه دین به دین رحم نمیکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: ابهام در معنای تقریب میتواند یک مانع بسیار بزرگ برای تقریب در میان جهان اسلام باشد.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا احمدی بروجردی نوه آن مرجع فقید و رییس موسسه حضرت آیت الله بروجردی به ارائه ابعاد شخصیتی و علمی آیت الله بروجردی و ديدگاه وی درباره تقريب مذاهب اسلامي می پردازد:
وی در کنار فعالیتهای فرهنگی علمی در لبنان، بیش از 12 مدرسه علوم دینی تاسیس نمودند.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
درباره ما رسالت و وظیفهی اسلامی فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی است که از قبیل آسیبها و خسارتها جلوگیری و با اقدامات سنجیده، علمی و عملی در رفع و یا حداقل مهارکردن این مشکل تلاش کنند. این رسالت خطیر دانشگاه ادیان و مذاهب را برانگیخت تا اقدام به تأسیس دفتر تقریب مذاهب بنماید و در امر پژوهش در باب وحدت اسلامی گام برداشته، در راه اعتلای امت اسلامی و تفاهیم مذهبی مسلمانان انجام وظیفه کند. |